Na témo

SOS junior s koncertom obeležuje 10. obletnico

20. oktober 2022

Kulturno društvo Sekvoja pripravlja slavnostni koncert Slovenskega mladinskega saksofonskega orkestra SOSjunior, ki bo v soboto, 22. oktobra ob 19. uri na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana. Letos orkester praznuje 10. obletnico obstoja in jo želijo temu primerno tudi obeležiti.

Kulturno društvo Sekvoja, pod okriljem katerega ustvarja Slovenski mladinski saksofonski orkester SOS junior, deluje na področju glasbene poustvarjalnosti in vzgoje mladih glasbenikov. Glavni namen društva je približati glasbo in saksofon širši javnosti, vplivati na kulturni razvoj in skrbeti za visok izvajalski nivo, predvsem pa združevati slovenske saksofoniste – od najmlajših do uveljavljenih glasbenikov ter jih spodbujati pri njihovem delu.

Slovenski mladinski saksofonski orkester SOS junior se marca 2023 odpravlja na pomembno gostovanje v Pariz. Tam bodo nastopili na slavnostnem koncertu ob 100-letnici rojstva profesorja Daniela Deffayeta, ki je bil v svojem obdobju vodilni saksofonist slavne francoske saksofonske šole in dolgoletni profesor na pariškem glasbenem konservatoriju. Koncert 22. oktobra bo tako poleg obeleževanja delovanja društva, predstavljal tudi uvod v nadaljnje delo orkestra SOS junior in njegovih mentorjev.

Slovenski mladinski saksofonski orkester SOS junior,
Lev Pupis, saksofonist, profesor in predsednik kulturnega društva Sekvoja
foto: Adrijan Pregelj