Novice

Trinajstletna violinistka Patricija Avšič zmagala na mednarodnem violinskem tekmovanju Jeno Hubay

foto: Matej Avšič

Patricija Avšič je osvojila absolutno prvo mesto v svoji starostni kategoriji in prejela dve posebni nagradi:  solistični nastop s filharmonijo iz Budimpešte in samostojni koncert na priznanem festivalu na Madžarskem.

Patricija Avšič (rojena 2008) se je v začetku decembra 2021 udeležila mednarodnega violinskega tekmovanja – Jeno Hubay za violiniste srednje-vzhodno evropskih držav, mlajših od 20. let. Tekmovanje je potekalo v Miskolcu na Madžarskem pod pokroviteljstvom Festival Academy Budapest. Patricija je v svoji starostni skupini (druga kategorija od štirih) osvojila absolutno prvo mesto.

Komisijo je sestavljalo 9 priznanih violinistov in profesorjev violine iz devetih različnih držav. Na tekmovanju so podelili še tri posebne nagrade najbolj obetavnim violinistom, eno je prejela zmagovalka najstarejše kategorije, ostali dve pa Patricija. Gre za solistični koncert v Budimpešti s spremljavo orkestra in koncert na priznanem glasbenem festivalu na Madžarskem.

Na zaključnem koncertu so nastopili prvo nagrajenci posameznih kategorij. Patricija je, kljub temu, da je bila v drugi najmlajši skupini, nastopila kot zadnja in z izvedbo Ravelove skladbe Tzigane še zadnjič navdušila občinstvo in s tem zaključila štiri-dnevno tekmovanje.

Dodaj komentar

Klikni za oddajo komentarja