Novice

Sigic predstavlja novo spletno stran Music Slovenia in napoveduje vzpostavitev slovenske glasbene pisarne

27. september 2019

Sigic – Slovenski glasbenoinformacijski center objavlja novo spletno stran, ki bo služila predstavljanju slovenske glasbe in slovenskih glasbenikov mednarodni in tudi domači zainteresirani javnosti.

Spletna stran musicslovenia.si vključuje bazo podatkov o slovenskih glasbenikih in zasedbah, glasbenih institucijah kot so glasbeni festivali, prizorišča, agencije in drugih osebah in organizacijah, povezanih z aktualno slovensko glasbo. Temeljni namen spletne strani je predstavljanje slovenske glasbene krajine tujcem, ki želijo bodisi povabiti slovenske glasbenike na gostovanje bodisi želijo spoznati infrastrukturo, ki tujim glasbenikom omogoča koncertiranje pri nas. Ob bazi podatkov spletna stran vključuje tudi novice, predstavitvene playliste ter spiske aktualnih turnej slovenskih glasbenikov.

Spletna stran predstavlja prvi pomembnejši korak k vzpostavitvi glasbene pisarne, ki bo v prvi vrsti usmerjena v širjenje glasbenega trga v tujino. S tem so pomembno povezane tudi dosedanje aktivnosti Sigica, ki temeljijo na izobraževanju mladih in bodočih glasbenih profesionalcev, izdajanju preglednih kompilacij slovenske glasbe ter predstavljanju slovenske glasbe na osrednjih glasbenih sejmih kot so Jazzahead, Classical:Next in Womex.

Slovenska glasbena pisarna bo zasnovana v obliki konzorcija, v katerega želi Sigic vključiti vse pomembne deležnike slovenskega glasbenega prostora, od glasbenikov in drugih glasbenih profesionalcev do glasbenih festivalov, prizorišč, založb, kolektivnih organizacij in različnih državnih in občinskih resorjev, ki sooblikujejo slovenski glasbeni prostor in ga želijo konkretneje učvrstiti tudi v mednarodnem okolju.

Spletna stran se bo ves čas nadgrajevala in osveževala, Sigic pa bo vesel, če boste pri posredovanju podatkov sodelovali tudi vi. Vabljeni k raziskovanju! Svoje vtise in predloge lahko sporočite na spletni naslov info@sigic.si.

Dodaj komentar

Klikni za oddajo komentarja