Novice

Razprodani Izštekani v Kinu Šiška

Haiku Garden Foto: Alan Orlič

4. decembra 2019

Radijska oddaja Vala 202 Izštekani je v torek pred razprodanim avditorijem ljubljanskega Kina Šiška znova uprizorila koncert IZŠTEKANIH 10.

Vstopnice so bile razprodane že mesece vnaprej. Koncert ste lahko spremljali v neposrednem video prenosu na www.val202.si ali ga poslušali na frekvencah Vala 202, na voljo je seveda tudi v spletnem arhivu. Izštekani so v velikem slogu prvič v več kot šestindvajsetletni zgodovini končno gostili raperja Recyclemana, nekoč znanega kot AliEn.

Rdeča nit večera so bile predelave njegovih skladb, ki so jih na zelo izviren, zares izštekan način prispevali drugi izvajalci. Zgodila so se zanimiva sodelovanja, skupini Matter in MRFY sta premeirno predstavili čudovito novo skladbo Zonzey. Tunja iz Matter je jedel burek, Gregor iz MRFY je izgubil kitko, vsi prisotni pa so se strinjali, da že dolgo niso bili na tako navdahnjenem, vsebinsko pestrem in energičnem koncertu.

Recycleman (nekoč Ali En)
Foto: Alan Orlič

Jure Longyka, avtor in voditelj oddaje, pa je tudi tokrat poskrbel za glasbena presenečenja. Kot skriti gostje so nastopili:
Klemen Klemen
Emkejev ata Borut Kocjan
Zvezdana Novaković ZveN
pianist Bowrain
duo Bakalina
beatboxer Zlam’n’bejž
in Manouche.

Klemen Klemen, glasbeni gost presenečenja zasedbe Haiku Garden.
Foto: Alan Orlič