Novice

MENT 2021

2. junij 2021

Med 3. in 11. junijem bo v Ljubljani potekala že sedma edicija in prva poletna izvedba glasbenega showcase festivala MENT Ljubljana.

V zadnjih letih je MENT postal znan po bogatem in razgibanem 3-dnevnem dogajanju po vsej prestolnici. V luči nove družbene realnosti, polovičnih kapacitet in PTC pogoja letošnja edicija v prilagojenem raztegnjenem formatu prinaša kar devet koncertnih večerov s slovenskimi ustvarjalci in talenti iz Avstrije, Italije, Hrvaške, Češke in Poljske, ki bodo nastopili v Kinu Šiška, Švicariji in atriju Mestnega muzeja.

Med glasbenimi gosti prevladujejo lokalna in regionalna imena. Izpostavljamo slovenski debi hrvaškega trap pop fenomena z++, mednarodni avdiovizualni projekt Laser Bros, premierne nastope domačih novovalovskih preroditeljev Insan in art trap projekta Tsujigiri ter predstavitev aktualnega albuma ekscentričnega ljubljanskega kolektiva SBO.

Natančen urnik koncertov najdete na tej povezavi: https://www.ment.si/schedule/

MENT konferenca je namenjena opolnomočenju domačih glasbenikov, bendov in založnikov v digitalni sferi. Osrednji konferenčni dan, ki se bo v sredo, 9. junija, odvil v Mestnem muzeju, je razdeljen na delavnice in debate, ki bodo potekale v slovenščini.

Na treh brezplačnih delavnicah, za katere je nujna predhodna prijava, boste seznanjeni z različnimi segmenti glasbene promocije – pretočnimi platformami, družbenimi omrežji in spletnim oglaševanjem. Spoznali boste, kako lahko pretočne platforme najbolje izkoristite v svoj prid, kako najučinkoviteje pristopiti k oblikovanju spletne identitete in kako se praktično lotiti zasnove uspešne spletne oglaševalske kampanje za vaš singel ali album.

Konferenca prinaša tudi tri javne debate, ki letos naslavljajo aktualno slovensko problematiko. Na dolgi mizi MUSIC Slovenia boste lahko aktivno sodelovali v diskusiji o strategijah za izvoz slovenske glasbe in predstavili svoje ideje, kako povečati njeno vidnost in vrednost v mednarodnem prostoru. V pogovoru na temo monetizacije YouTuba in pretočnih platform v Sloveniji bomo poskušali osvetliti razloge, zaradi katerih domači avtorji in imetniki avtorskih pravic ostajajo brez velikega dela digitalnih prihodkov, ki ostajajo “nepočrpani” pri spletnih velikanih. Tretja debata pa bo v duhu časa naslovila prednosti in slabosti spletnih prenosov koncertov skozi oči glasbenikov, poslušalcev in organizatorjev ter nasploh usodo ‘live stream’ formata v pokoronski prihodnosti.

Čeprav MENT 2021 izpostavlja predvsem regionalno produkcijo in naslavlja lokalno problematiko, ostaja festival močno vpet tudi v mednarodni prostor. V sodelovanju z Mednarodnim forumom glasbenih menedžerjev (IMMF) in združenjem neodvisnih evropskih glasbenih založb IMPALA bosta izvedena dva brezplačna spletna izobraževalna programa v angleščini, Artist’s Business Campus Course in IMPALA Campus, za katera je potrebna predhodna prijava. 

Konferenčni program: https://www.ment.si/konferenca/.

Tokratne MENT specialke vključujejo tradicionalno razstavo glasbenih plakatov appointMENT 5.0 – zmenek na slepo mladih lokalnih umetnikov z nastopajočimi glasbeniki, dvodnevno delavnico Modul@rnice: Naredi si osciloskop, predstavitveni koncert projekta Mladi Raziskovalci IV. s saksofonistom Lenartom De Bockom in premierno predstavitev prve kompilacije slovenske ambientalne glasbe Senzorama vol 1.

MENT specialke raziskujejo povezave med glasbo, sodobno vizualno umetnostjo, tehnologijo in skupnostjo. Informacije o le-teh najdete na spletni strani dogodka: https://www.ment.si/ment-2021/


Dodaj komentar

Klikni za oddajo komentarja