Novice

Pavla Jarc je nova predsednica Zveze Glasbene mladine Slovenije

15. februar 2019

Na programsko-volilni skupščini Zveze Glasbene mladine Slovenije so člani upravnega odbora za predsednico društva izvolili gospo Pavlo Jarc.

Pavla Jarc že vrsto let sodeluje v upravnem odboru ZGMS, ob tem pa je z društvom tesno povezana tudi kot direktorica Kulturnega doma Nova Gorica, saj ti dve organizaciji uspešno sodelujeta že vrsto let.

Na skupščini so predstavili tudi poročila o delovanju Glasbene mladine Slovenije. V lanskem letu je 230 glasbenomladinskih programov obiskalo 45.293 obiskovalcev (2 % porast v primerjavi z letom 2017 in 2,7 % več kot leta 2016).

Komentirane glasbene programe in delavnice za različne starostne stopnje v ciklu Koncert, ki pride k vam dopolnjujejo pouk glasbene umetnosti. Pripravljajo jih v sodelovanju s slovenskimi glasbeniki po šolah, vrtcih in drugih prizoriščih. Lani je 169 dogodkov v 38 krajih obiskalo 20.280 obiskovalcev (največ na Goriškem, 6.112, v sodelovanju s Kulturnim domom Nova Gorica).

Simfonične matineje, posebej pripravljene in komentirane glasbene dogodke izvajajo v sodelovanju s Simfoničnim orkestrom Slovenske filharmonije in Cankarjevim domom. Koncertni sporedi so oblikovani na podlagi predlogov učiteljev glasbene umetnosti in skladno z veljavnimi načrti za glasbeno umetnost v devetletni šoli in gimnaziji. 16 matinejskih koncertov je obiskalo kar 19.393 mladih poslušalcev iz 235 slovenskih šol.

Dodaj komentar

Klikni za oddajo komentarja