Novice

Mednarodni študentski muzikološki kolokvij

10. maj 2019

Oddelek za muzikologijo na Filozofski fakulteti v Ljubljani tudi letos gosti tradicionalni trilateralni študentski muzikološki kolokvij, na katerem bodo študentje muzikologije iz Gradca, Ljubljane in Zagreba predstavili svoja raziskovalna dela z različnih področij glasbe.

Prvi kolokvij so pripravili že pred desetimi leti, nastal je na pobudo prof. dr. Michaela Walterja iz graške univerze in prof. dr. Daliborja Davidovića iz Akademije za glasbo v Zagrebu. Dve leti kasneje se je na pobudo prof. dr. Leona Stefanije pridružil še Oddelek za muzikologijo ljubljanske univerze.

Kolokvij bo v petek, 10. maja 2019, med 16.00 in 18.00 uro ter v soboto, 11. maja, med 10.00 in 12.30 uro v glavni predavalnici Oddelka za muzikologijo.

Prvi dan bodo študentje predstavili naslednje teme: The Role of Social Neworks in Promoting Careers of Singers of Popular Music (Iva Božić, Akademija za glasbo Zagreb), Richard Wagner’s influence on Modern Poetry (Marija Tonković, Akademija za glasbo Zagreb in Filozofska fakulteta Zagreb), Simeon ten Holt:’Canto Ostinato’ (Ena Hadžimerović, Akademija za glasbo Zagreb).

V soboto pa sledijo predstavitve: Aleatoric music in Slovenian post-war modernism (Urška Rihtaršič, interdisciplinarni doktorski program Univerze v Ljubljani), The songs by Wolfgang Rihm: An examplification of postmodernism and neo-romanticism (Susanne Sarah Göttlich, Univerza v Gradcu), Travelling opera companies in San Francisco between the visit of Mapleson’s Opera Company and the earthquake 1906: findings, sources and research questions (Bettina Johne, Univerza v Gradcu) in The symphonies of Ludwig van Beethoven in selected biopics of the composer (Iris Kapeller, Univerza v Gradcu).

Dodaj komentar

Klikni za oddajo komentarja