Novice

Mednarodni dan jazza!

23. april 2019

30. april je bil na generalni skupščini UNESCA na pobudo legendarnega jazzovskega skladatelja Herbieja Hancocka leta 2011 priznan kot mednarodni dan jazza, leta 2012 pa ga je na svoj koledar dodala še Organizacija združenih narodov. Danes ga obeležujemo v več kot 190 državah.

UNESCO prepoznava jazz glasbo kot sredstvo svobode izražanja in dialoga med kulturami, kot sinonim za spoštovanje človekovih pravic ter dostojanstvo žensk in moških, ne glede na njihovo poreklo.

Imago Sloveniae se že tretje leto zapored pridružuje obeleževanju mednarodnega dneva jazza v Sloveniji. Pester koncertni program, pripravljen za to priložnost, bo v sodelovanju z UNESCO mladinsko platformo Društva za Združene narode za Slovenijo, pod pokroviteljstvom Slovenske nacionalne komisije za UNESCO letos potekal v Ljubljani, Idriji, Veliki Polani in Tolminu, in sicer 26. aprila, ko se bodo v Tolminu predstavile zasedbe: Nina Strnad Trio (Idrija), Jadranka Juras Jazz Kvintet (Velika Polana) in Jazz Punt Big Band ter Feedback, 28. aprila v Ljubljani zasedba Acamar Quartet, 29. aprila v Ljubljani zasedba Rok Zalokar Kvartet in 30. aprila v Ljubljani Jadranka Juras Jazz Kvintet.

Več informacij: