Novice

Janez Dovč & Sounds of Slovenia

Festival Godibodi je postal sopomenka za kakovostno slovensko avtorsko in etno glasbo ter za celovito koncertno doživetje. Letošnji festival bo v zadnjem tednu maja na letnem vrtu hostla Celica s koncerti zasedb: Jernej Zoran in Ministrstvo resnice, Fed Horses, Edna, Ethnotrip z gosti, Adam Klemm Banda, Klemen Kotar & Dušni pastirji.
Festival bodo sklenili na dvorišču Ljubljanskega gradu s projektom Sounds of Slovenia, ki bo pod taktirko priznanega slovenskega harmonikarja in skladatelja Janeza Dovča povezal več kot 20 glasbenic in glasbenikov.

Janez Dovč, foto: Peter Uhan

Sounds of Slovenia

Pod umetniškim vodstvom harmonikarja in skladatelja Janeza Dovča glasbenice in glasbeniki predstavljajo slovensko ljudsko izročilo v sodobnih in živih priredbah. Ustvarjalci so razvili poseben občutek za kontrapunkt med danostjo različnih glasbenih tradicij in svobodo osebnega izraza. Na koncu novega veka ne gre več samo za renesančnost, temveč za resonančnost prostora, ne le za zvočnost, ampak za sozvočnost, ne samo za oglaševanje, temveč uglaševanje. Ljudska glasba je spomin iz davnine, odmev prostora, ki v sebi nosi različnost slovenskih pokrajin, s koncertom pa želijo pokazati, kaj pomeni bogastvo razlik in kako pomembna je raznolikost, ne samo v kulturnem, temveč tudi v gospodarskem in političnem svetu. V 12-letnem delovanju so Sozvočja Slovenije/Sounds of Slovenia nastopili na številnih prizoriščih doma in po svetu, z letošnjo koncertno produkcijo pa se nam bodo izvrstni ustvarjalci predstavili z novim programom, ki bo aranžmajsko obarvan z akustično, vokalno in elektronsko zvočnostjo.

Zasedba:
Marino Kranjac – vokal, violina, dude, mandola, mandolina, sopele
Klemen Kotar – saksofoni, klaviature
Boštjan Gombač – vokal, klarinet, piščali, zvočila
Gregor Volk – kitara, vokal
Robert Pikl – kitare
Goran Krmac – tuba, bas, elektronika
Kristijan Krajnčan – bobni, tolkala, čelo
Janez Dovč – harmonika, klaviature, elektronika
Metod Banko – vokal
Petra Vidmar – marimba, tolkala

Pevska skupina Maroltovke.

Med 29. 5. in 31. 5. ne zamudite festivalskega dogajanja na Letnem vrtu Hostla Celica z Jernej Zoran in Ministrstvo resnice, Fed Horses, Edna, Ethnotrip z gosti, Adam Klemm Banda, Klemen Kotar & Dušni pastirji. Cena dnevne koncertne vstopnice je 12 evrov (oz. 9 evrov s popustom za študente, upokojence, skupine), cena vstopnice za celotni festival pa 29 evrov (22 EUR s popustom). V ceno vstopnice je vključena tudi povratna vozovnica za vzpenjačo.

Dodaj komentar

Klikni za oddajo komentarja