Novice

60. Jazz festival Ljubljana

foto Nada Žgank

5. junij 2019

Na novinarski konferenci sta Bogdan Benigar in Edin Zubčević, programska vodja festivala predstavila program 60. Jazz festivala Ljubljana.

Letos se v družbi 14 izjemnih sestavov v Ljubljano vrača John Zorn s projektom Bagatelles maraton. V znamenje festivalovega jubileja pa bo občinstvo obdaril z brezplačnim, ekskluzivnim recitalom – The Hermetic Organ, ki je že skoraj razprodan. Ob tej priložnosti bo francoski igralec in režiser Mathieu Amalric predstavil svoja filma John Zorn 2010–2018.

Letošnji festival znova odraža ne samo lastno estetiko, temveč tudi trenutno slovensko sceno. Še zlasti pomemben del programa sestavljajo slovenski glasbeniki različnih generacij, z različnimi slogi in pristopi. Ker so prispevali k rasti in razvoju te skupnosti, so poleg uveljavljenih glasbenikov vključili obilico mladih umetnikov. Verjamejo, da bodo kmalu postali del ne samo slovenske, temveč tudi širše glasbene skupnosti. Letos bo nastopilo rekordno število slovenskih glasbenikov, ki bodo predstavljali svoje nove bende in nove skladbe.

Festival se bo sklenil z zasedbo Snarky Puppy in predkoncertom slovenskega sestava Ecliptic v Križankah. Tudi letošnja izdaja bo od 18. do 22. junija 2019 ponesla jazzovske zvoke v Cankarjev dom, Park Sveta Evrope, Križanke in nekatera druga prizorišča po Ljubljani.

Celoten program festivala: www.ljubljanajazz.si

Dodaj komentar

Klikni za oddajo komentarja