Novice

13. poletni koncert Timoteja Kosovinca z gosti v Botaničnem vrtu v Ljubljani

foto: Jasna Medar

9. julij 2024

Kitarist Timotej Kosovinc tudi letos v sodelovanju z Botaničnim vrtom Ljubljana prireja koncert, na katerem se mu bodo pridružili flavtistka Alenka Bogataj, kitarist Izidor Erazem Grafenauer in tenorist David Jagodic. Na sporedu bodo dela Williama Waltona, Astorja Piazzolle, Izidorja Erazma Grafenauerja, Pavla Kernjak, Paca Lare ter gostitelja Timoteja Kosovinca.

Tokratni koncert skladatelja in kitarista Timoteja Kosovinca, ki bo četrtek, 11. julija, ob 19.30, bo zazvenel v klasičnih in sodobnih glasbenih odtenkih, latinskoameriških in flamenko ritmih pa tudi v opernih in domačih slovenskih melodijah. Kosovincu se bodo namreč na odru pridružili še trije domači glasbeniki, in sicer flavtistka Alenka Bogataj, flamenko kitarist Izidor Erazem Grafenauer, ki je letos izdal nov album z lastnimi flamenko deli in jih bo skupaj s Kosovincem izvajal tudi na tem koncertu, in operni tenorist ter član Slovenskega okteta David Jagodic. 

Timotej Kosovinc: »Poslušalce lahko navdušiš z izjemno tehniko, vrtoglavo virtuoznostjo, s pristno muzikalnostjo, ampak vedno bodo najbolj cenili to, da začneš skozi glasbo govoriti. Nekateri bojo v moji glasbi morda našli samo razvedrilo ali pa polepšan večer po napornem delovnem dnevu, drugi se bojo z njo poistovetili na čustveni ravni in tretji bodo v njej opazovali zapletene kompozicijske strukture in načine obdelave glasbenega materiala – za vse se bo našlo nekaj. Moja največja želja je mojo glasbo deliti z vsemi ljudmi. Samo skupaj z njimi lahko namreč moja glasba resnično zaživi!«