Novice

Spletni zbor festivala Musica Sacra International 2020

Če radi pojete v zboru, pa zaradi epidemije in varovanja zdravja ne morete, je morda spletni zbor Festivala Musica Sacra International za ta čas kot naročen! 
V sodelovanju z Bavarsko-švabskim zborovskim združenjem ga od leta 2016 prireja bienalni Musica Sacra International v Marktoberdorfu. Namen festivalskega zbora je zborovskim pevkam in pevcem pod vodstvom uveljavljenih dirigentov približati glasbo različnih verozipovedi in verstev. Letos bo spletni festivalski zbor Musica Sacra International 2020 vodil priznani dirigent Gary Graden. V ta namen zdaj dirigent snema videoposnetke za posamezne glasove, ob katerih se boste skladbe lahko predhodno naučili sami doma. Vsak pevec ali pevka, ki želi sodelovati v spletnem zboru, bo po registraciji na spletni strani Festivala Musica Sacra International prejel note za osebno pripravo. Svojo izvedbo skladbe boste nato doma posneli s spletno kamero ali prenosnim telefonom in posredovali organizatorju, ki bo vse prispele videoposnetke sestavil v množični skupni zbor.  

Udeležba je brezplačna, prijavite pa se lahko do 18. majaPredvajanje nastopa Festivalskega zbora Musica Sacra International bo 2. junija 2020 kot glasbeni finale letošnje prireditve. 

Prijave in informacije: https://www.musica-sacra-international.org/de/festivalchor-msi-online