Novice

Nova frekvenca z Galom Furlanom

Foto: Jože Požrl

12. februarja 2020

Nova frekvenca: glasbeni pogovor v živo se izvaja že četrto sezono in s široko zastavljenimi pogovori posega na glasbeno področje ter razkriva ozadje družbe, sveta, življenja, kulture, umetnosti … V ponedeljek, 17. februarja 2020, bodo ob 19.30 v Knjižnici Otona Župančiča gostili bobnarja in tolkalca Gala Furlana.

Bobnar in tolkalec Gal Furlan je drugo desetletje glasbenega udejstvovanja obeležil z izdajo večmedijskega projekta Tišina je spregovorila. Gre za solističen album in knjigo, v katero je zvrstil tako poezijo in misli kot nekoliko daljša razmišljanja o svetu. Glasbenik, ki sicer sodeluje s številnimi zasedbami, je tesno povezan tudi z Zlatkom Kaučičem, najprej kot njegov učenec, kasneje kot sodelavec.

O znanju, ki mu ga je predal eden najvidnejših slovenskih izvajalcev svobodnih jazzovskih oblik, Klubu Štala in spremljanju pesniških, plesnih ter gledaliških predstav bo spregovoril s kritičarko in glasbeno publicistko, po stroki univerzitetno diplomirano muzikologinjo Nino Novak.

Pogovoru sledi solistični koncert Gala Furlana.

Dodaj komentar

Klikni za oddajo komentarja