Novice

Med nominiranci nagrade Music Moves Europe tudi slovensko-hrvaški dvojec freekind.

7. november 2023

Konec oktobra 2023 so v Bilbau na festivalu BIME razkrili 15 nominirancev za prestižne evropske nagrade Music Moves Europe Awards 2024. Med 15 izbranimi evropskimi umetniki je tudi slovensko-hrvaški dvojec freekind., ki v svet glasbe vnaša svežino z mešanico RnB, hip-hop in soul melodij.

Med nominiranci so še Bulgarian Cartrader (Bolgarija), Fran Vasilić (Hrvaška), Giift (Danska), Pearly Drops (Finska), Zaho de Sagazan (Francija), CLOCK CLOCK (Nemčija), Arny Margret (Islandija), yunè pinku (Irska), Tramhaus (Nizozemska), Ash Olsen (Norveška), Berry Galazka (Poljska), Ana Lua Caiano (Portugalska), Ralphie Choo (Španija) in waterbaby (Švedska).

Nagrade Music Moves Europe Awards, ki jih podeljuje Evropska unija, so bile ustanovljene z namenom predstaviti vzhajajoče umetnike, ki zastopajo evropski zvok sedanjosti in prihodnosti. Med prejšnjimi prejemniki te prestižne nagrade so tudi Stromae, Alyona Alyona, Rosalia, Dua Lipa in Hozier.

Glasbeno občinstvo iz vse Evrope bo lahko sodelovalo v izboru za MME Public Choice Award 2024 na spletni strani www.mmeawards.eu, zmagovalec pa bo razglašen 18. januarja 2024 na festivalu Eurosonic Noordeslag na Nizozemskem. Mednarodna žirija bo izbrala pet zmagovalcev, posebej pa bo podeljena tudi Velika nagrada žirije.

Vseh petnajst nominiranih umetnikov je povabljenih k nastopu na festivalu ESNS in udeležbi v izobraževalnem programu MME, kjer bodo deležni znanj in izkušenj priznanih organizacij, kot so Liveurope, Yourope, Live DMA, IMPALA, Digital Music Europe, ICMP-CIEM, International Music Managers Forum (IMMF) in European Music Exporters Exchange (EMEE).

JP

Dodaj komentar

Klikni za oddajo komentarja