Novice

Med generacijami

10. julij 2023

Kitarist in skladatelj Timotej Kosovinc bo v torek, 11. julija, v Botaničnem vrtu v Ljubljani priredil že 12. tradicionalni poletni koncert.

Osrednja tema tokratnega koncerta skladatelja in kitarista Timoteja Kosovinca je povezovanje slovenskih kitarskih generacij. Tako bo kot predstavnik najmlajše generacije nastopil Oton Hrvatin, kot mladi up študentske generacije že tudi mednarodno odlikovani Samo Novak, kot mladi umetnik na začetku svojega umetniškega preboja Timotej Kosovinc in kot vrhunska, tako na umetniškem kot tudi na pedagoškem področju uveljavljena virtuozinja in profesorica Akademije za glasbo v Ljubljani Katja Porovne Silič.

Na sporedu bodo dela Castelnuova-Tedesca, Costa, Domeniconija, Novaka, Piazzolle, Stachaka in gostitelja Timoteja Kosovinca.

Timotej Kosovinc tradicionalne poletne koncerte prireja vsako leto, na teh dogodkih svojemu domačemu (pretežno ljubljanskemu) občinstvu predstavlja svoje najnovejše skladbe in interpretacije. Pri tem k sodelovanju vabi tudi druge glasbenike in vizualne umetnike. Z leti je koncert prerasel v priljubljeno srečališče ljubiteljev glasbe in glasbene, še posebej kitarske, stroke. 

Sporočilo letošnjega koncerta z naslovom “Med generacijami” je, da glasba presega generacijske razlike in nas povezuje v vseh življenjskih okoliščinah in starostnih obdobjih.


Dodaj komentar

Klikni za oddajo komentarja