Novice

Fingerpicking srečanje v Ajdovščini

12. november 2019

Kitarist Blaž Lamovec, diplomat slovite Berklee College of Music (Boston) v sodelovanju z Glasbeno šolo Vinka Vodopivca Ajdovščina, organizira že drugo Fingerpicking srečanje. Slednje bo potekalo v soboto 16. in nedeljo 17. novembra 2019 v prostorih Glasbene šole Vinka Vodopivca Ajdovščina.

Na srečanje so vabljeni vsi fingerpicking / fingerstyle navdušenci – tako profesionalni kitaristi kot amaterski radovedneži.

In kaj sploh je fingerpicking tehnika? Do neke mere je podobna klasičnemu načinu igranja kitare – igra se s prsti (in ne trzalico), pri čemer je zelo pomembna neodvisnost med palcem in drugimi prsti. S palcem se igra bas linijo (imenuje se »alternating bass«) – slednja nenehno teče, preostali prsti pa igrajo melodijo in akorde. Pionirja fingerpicking tehnike sta bila kitarista Chet Atkins in Jerry Reed.

Na fingerpicking srečanju v Ajdovščini bodo predstavitve instrumentov, delavnice ali predavanja vodili: Gaber Radojevič (Studio Parametrik), Rok Drobun (Fibertone guitars), Davorin Sever (Sever Instruments), Jaka Zaletelj (Chord Files), Leon Žunec, Sašo Zver in Blaž Lamovec.