Na témo Novice

Danes začetek osme edicije festivala MENT Ljubljana

8. junij 2022

V Kinu Šiška bo na otvoritvenem koncertu danes kot glavni gost nastopil ameriški kantavtor in producent Yves Tumor. Letos se festival med 8. in 10. junijem ponovno vrača v tridnevni format z mednarodno konferenco, ki se osredotoča na glasbeno industrijo in kreativnost.

Program letošnjega festivala vključuje 80 nastopajočih iz 25 držav: ustvarjalcev različnih žanrov, od hip-hopa, folka, jazza in “izvenjserijskih zvočnih eksperimentov iz različnih vetrov ter bolj in manj uveljavljenih imen številnih evropskih elektronskih scen.” 

Festival predstavlja izvajalce na lokalni in evropski sceni, hkrati je namenjen mreženju poznavalcev z različnih glasbenih področij. V zadnjih letih so na mednarodnih konferencah, ki vsako leto privabijo več sto evropskih glasbenih profesionalcev, gostili številne predstavnike raznovrstnih festivalov, založb, glasbenih agencij, koncertnih promotorjev in prizorišč, menedžmentov, glasbenih medijev, PR agencij, distributerjev in drugih.

Morda je slika naslednjega: besedilo, ki pravi »MENT Ljubljana ..l 8.-10. 6. 2022 Interviews Beckie Sugden ment.si Digital & Beyond Web3 &thAge Community Benigar Interviews Debates Presentations Listening& Networking Sessions Workshops Receptions Choose Your Digital Distributor Wisely Keizer Presentation Walmsley Syh Academy All Things Electronic Music wAcs Labels Going Digital ElevaeFv Elevate Debate, Present, Discover Festivalsin Western Balkans Receptions Bozic Restart tbeats, Belgium Music Oncoming Tunes, SoundCzech Matter? Prospects ofthe Slovenia Electronic Music Scene Europe: Growing the Grassroots Networkings Meet ternationa Festivals Slovenian enues nues, eCzech cee Grass They Music cScene iA”& roots Venues«

Tokrat MENT združuje moči z domačim festivalom Druga godba (koncertni večer v klubu Channel Zero na Metelkovi) in avstrijskim festivalom Elevate (v klubu K4 in baru Zorica bodo nastopali gostje iz Avstrije, Srbije, Belgije in Slovenije).

MENT Platforma

MENT kot platforma podpira in promovira slovenske izvajalce in avtorje v tujini. To počne v sklopu mreže INES (Innovation Network of Showcase Festivals), ki vključuje že 18 evropskih festivalov, sicer pa sodeluje tudi z drugimi dogodki in posameznimi prizorišči, npr. Tallinn Music Week (Estonija), ESNS (Nizozemska) in Pin Conference (Severna Makedonija). V okviru dejavnosti platforme MENT je od leta 2014 na različnih tujih festivalih in prizoriščih nastopilo 54 slovenskih zasedb ter izvajalcev in skupaj izvedlo 176 nastopov v 16 različnih državah.

MENT v sodelovanju s SIGIC (Slovenski glasbenoinformacijski center) od leta 2014 organizira predavanja in delavnice na temo glasbenega posla. Na njih domači in tuji glasbeni profesionalci predajajo znanje zainteresirani javnosti.

Več informacij najdete na spletni strani MENT Ljubljana.

Vstopnice: https://www.ment.si/vstopnice/