Novice

Avgustovski vrhunci 67. Festivala Ljubljana

Valery Gergiev, foto Lisa Sharikova

12. avgust 2019

Festivalsko dogajanje bo tudi v mesecu avgustu zelo pestro, vrhunski program pa se bo odvijal tudi v Cankarjevem domu. 26. avgusta bo v okviru festivala nastopil sloviti Orkester Marijinega gledališča iz Sankt Peterburga pod taktirko svetovno priznanega dirigenta Valerija Gergijeva. Kot solist večera bo nastopil Dimitrij Šiškin, zmagovalec najprestižnejših klavirskih tekmovanj, ki bo izvedel Rahmaninov Koncert za klavir in orkester št. 3 v d-molu, op. 30. Orkester Marijinega gledališča iz Sankt Peterburga velja za enega najstarejših glasbenih ansamblov v Rusiji, od leta 1988 pa deluje pod vodstvom maestra Valerija Gergijeva.

29. avgusta bo Festival Ljubljana gostil eno najpomembnejših italijanskih opernih gledališč, Teatro Regio iz Torina z uprizoritvijo Verdijeve Traviate. V glavnih vlogah se bodo predstavili sopranistki Marija Mudrjak, Irina Dubrovskaja in tenorist Giulio Pelligra.

Zubin Mehta

Slavnostni zaključek 67. Festivala Ljubljana pa bo letos zaznamovala poslovilna turneja enega največjih dirigentov sodobnega časa, indijskega maestra Zubina Mehte. Maestro zaključuje svojo petdesetletno kariero glasbenega direktorja in kot stari znanec ljubljanskih odrov bo s poslednjim koncertom nastopil tudi tukaj. 5. septembra bo tako na odru Cankarjevega doma skupaj z Izraelsko filharmonijo predstavil dela Ö. Pártosa, Josepha Haydna in Hectorja Berlioza.

Mateja Rot

Dodaj komentar

Klikni za oddajo komentarja