Novice

Andraž Golob bo berlinski filharmonik

foto: Gorazd Golob

Klarinetist Andraž Golob je uspešno opravil avdicijo za basklarinetista berlinskih filharmonikov. Orkestru se bo pridružil septembra.

Andraž Golob je svoji glasbeno izobraževanje začel na Glasbeni šoli Celje pri profesorju Juriju Hladniku, nadaljeval pa kot študent Univerze za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu, kjer je študiral najprej pri profesorju Bertramu Eggru, sedaj pa študira pri Geraldu Pachingerju. Ob tem se je dodatno izobraževal pri številnih umetnikih, kot so Mathias Schorn, Andreas Schablas, Johann Hindler, Mate Bekavac, Kilian Herold, Harri Mäkki …

Andraž je že septembra 2019 po uspešno opravljeni avdiciji zasedel mesto akademista v Dunajski filharmoniji, poleg Orkestra Dunajske filharmonije pa je nastopal že z Dunajsko državno opero, Nurnberškimi simfoniki, Mladinskim orkestrom Gustava Mahlerja in Graškimi filharmoniki, pri tem pa deloval pod vodstvom svetovno priznanih dirigentov, kot so: John Williams, Daniel Harding, Christoph von Dohnanyi, Christoph Eschenbach, Semyon Bychkov in drugih.

Leta 2018 se je kot solist predstavil na festivalu Mecklenburg-Vorpommern, kjer je z Norddeutsche Philharmonie Rostock izvedel Mozartov koncert za klarinet in orkester. Je zmagovalec več tekmovanj: Boris Pergamenschikow, Val Tidone. TEMSIG …
Andraž Golob je v duu Clarien s Sanjo Mlinarič nastopal na glasbenomladinskem koncertu že v sezoni 2018/19, v letošnjem letu pa je s triom Tempestoso nastopal v Slovenski filharmoniji na spletnem prenostu koncerta tria Tempestoso.

Triu boste lahko prisluhnili tudi na koncertu v okviru festivala Poletje v Celju, ki ga skupaj pripravljata Zavod Celeia Celje in Glasbena mladina Slovenije, in sicer v sredo, 4. avgusta, pri Knežjem dvorcu v Celju.

Dodaj komentar

Klikni za oddajo komentarja