Akcènt Novice

Vse najboljše, Radio Študent!

6. maj 2019

9. maja Radio Študent praznuje svoj 50. rojstni dan, ob tej priložnosti pa javnosti ponuja pester izbor raznolikih dogodkov, ki se bodo odvijali do konca prihodnjega tedna.

Osrednji koncert rojstnodnevnega praznovanja bo v Kinu Šiška, kjer bodo 9. maja nastopili hrvaški Seine, londonski Housewives, slovenski trio Jimmy Barka Experience, angleško-hrvaška zasedba Mimika Orchestra z gostom Darkom Rundkom. Večer bo zaključila zasedba Laibach. S programom bodo organizatorji nadaljevali v Klubu Božidar, kjer bodo nastopili Lone (Velika Britanija), Dulash, Lavka (Slovenija) in drugi.

Foto: JF Pedersen

Dogodki v okviru praznovanja obletnice se bodo vrstili že od 6. maja: Intermedijski dogodek Odprte radijske platforme RADAR bo že deseti po vrsti. Prostor Cirkulacije 2 (Tobačna) se bo spremenil v intermultimedijsko radiotovarno, ki bo skupaj z etrom in spletno stranjo Radia Študent tvorila tehnološko-komunikacijsko infrastrukturo za produkcijo, prezentacijo in distribucijo najrazličnejših dogodkov – avdio in vizualnih performansov in instalacij, razstav, predstav, koncertov, predstavitev, razprav, delavnic itn. Sodelovali bodo nekdanji sodelavci Radia Študent, ki delujejo v polju intermedijskih umetnosti, k sodelovanju pa bodo povabili tudi posameznike in skupine, ki delujejo na področju zvočne oziroma intermedijske umetnosti.

nice se bodo vrstili že od 6. maja: Intermedijski dogodek Odprte radijske platforme RADAR bo že deseti po vrsti. Prostor Cirkulacije 2 (Tobačna) se bo spremenil v intermultimedijsko radiotovarno, ki bo skupaj z etrom in spletno stranjo Radia Študent tvorila tehnološko-komunikacijsko infrastrukturo za produkcijo, prezentacijo in distribucijo najrazličnejših dogodkov – avdio in vizualnih performansov in instalacij, razstav, predstav, koncertov, predstavitev, razprav, delavnic itn. Sodelovali bodo nekdanji sodelavci Radia Študent, ki delujejo v polju intermedijskih umetnosti, k sodelovanju pa bodo povabili tudi posameznike in skupine, ki delujejo na področju zvočne oziroma intermedijske umetnosti.

6. in 7. maja se bo popoldan in zvečer, najprej v radijskem etru, nato pa v Švicariji Mednarodnega grafičnega likovnega centra, odvil dvodnevni diskurzivni dogodek aktualnopolitične redakcije Radia Študent »Novinarstvo in institucije«. Na njem se bodo novinarji aktualnopolitične redakcije s številnimi prominentnimi gosti iz Slovenije in tujine v obliki intervjujev in panelov spopadli z različnimi temami od gospodarskega kriminala, Evropske unije in bančništva pa vse do UTD-ja, zdravstva, rimskokatoliške cerkve ter športa.

V četrtek, 9. maja, bo ob 13. uri okrogla miza Glasba v radijskem mediju med alternativo in glavnim tokom, dve uri kasneje pa na temo Stanje glasbene kritike na Slovenskem v letu 2019. Oba dogodka bosta v Slovenskem glasbenoinformacijskem centru – SIGIC.

Omenjenim dogodkom se pridružujejo še izdaje plošč (prvenec De Sica producenta Shekuze in izdajo Nicotiana Tabacum producenta Warlorda Chipmonka), razstave v +MSUM (Nina Dragičević, Tisa Neža Herlec, Urška Preis, Špela Škulj), AV performansi (Luka Prinčič, Marko Batista, Lina Rica) in številni drugi dogodki, ki se bodo zvrstili do 17. maja. Vabljeni k pregledu celotnega dogajanja na:

Vse najboljše, Radio Študent, še na mnoga leta!

Dodaj komentar

Klikni za oddajo komentarja